Volledig scherm
Renate Jansen was belangrijk met drie goals. © Ron Jonker

FC Twente Vrouwen terug aan kop na doelpuntenfestijn in Zwolle

ZWOLLE - De voetbalsters van FC Twente hebben vrijdag in de kampioenspoule de koppositie heroverd door met maar liefst 5-1 te winnen bij een slordig PEC Zwolle. Daarmee kende Twente een goede generale, voor de topper van dinsdag: thuis tegen PSV.

Twente mocht van geluk spreken dat PEC haar dag niet had. De thuisploeg was zeer slordig in de afronding en bracht daardoor de kansen die het kreeg totaal om zeep. Ook verdedigend zag het er niet goed uit bij de Zwollenaren.

Ruime zege

De ploeg van trainer Tommy Stroot profiteerde optimaal en liep nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong door treffers van Joëlle Smits en Renate Jansen (2). Voormalig FC Twente-speelster Maxime Bennink maakte voor de pauze nog wel 1-3, maar in het tweede bedrijf krikte Twente de marge gemakkelijk op naar vier. Eerst was het Renate Jansen die haar derde van de avond maakte, waarna ook Joëlle Smits nog een keer trefzeker was.

Koploper

Door de driepunter in Zwolle gaat Twente in de kampioenspoule weer terug aan kop. Na twee duels staat de ploeg van Stroot op 24 punten. PSV, dat vrijdag met 5-0 won van ADO, volgt op een punt. Nummer drie Ajax, dit weekeinde vrij, heeft 22 punten.

Vrouwenvoetbal, kampioenspoule eredivisie:
PEC - FC Twente 1-5 (1-3).

Score: 12. Smits 0-1, 31. R. Jansen 0-2, 39. R. Jansen 0-3, 44. Bennink 1-3, 58. R. Jansen 1-4, 61. Smits 1-5.

FC Twente: Evrard, Roetgering (46. Darnoud), Moorrees, Giesen, Van den Goorbergh (65. Blom), Weerden, Folkertsma, Smits, R. Jansen (68. Stapelfeldt), Wilms en B. Jansen.