Volledig scherm
© Eric Brinkhorst

FC Twente Vrouwen voor vierde jaar op rij kampioen van Nederland

ZWOLLE - De vrouwen van FC Twente hebben zich vrijdagavond voor het vierde jaar op rij tot kampioen van Nederland gekroond. In Zwolle was de ploeg van vertrekkend trainer Arjan Veurink met 3-0 te sterk voor hekkensluiter PEC: 0-3.

Twente begon aan de kampioenswedstrijd met dezelfde elf speelsters als afgelopen maandag, toen het concurrent Ajax met 1-0 versloeg. Twente begon moeizaam aan het duel, maar creëerde na een kwartier spelen al snel kansen. Een vrije bal van Jill Roord werd nog maar net uit het doel getikt en ook via een hoekschop had Renate Jansen de 0-1 op de schoen.

De openingstreffer viel echter pas tien minuten later. Uitgerekend oud-speelster Kirsten Bakker leidde met een verkeerde terugspeelbal de 0-1 in. Jill Roord kon dankzij deze blunder profiteren en schoof de bal binnen. Diezelfde Roord maakte er tien minuten later van dichtbij zelfs 0-2 van.

In de tweede helft bleef het lang 0-2, maar na ruim een uur spelen vier de definitieve beslissende goal. Ellen Jansen schoot raak: 0-3.

Twente werd in Zwolle voor de vierde keer op rij kampioen en voor de vijfde keer in de clubhistorie. Voor Jill Roord was het dubbel feest: zij kroonde zich met de twee doelpunten tot topscorer van de eredivisie (21 goals).

PEC Zwolle - FC Twente 0-3 (0-2). 21. Roord 0-1, 31. Roord 0-2, Ellen Jansen 0-3.
Opstelling FC Twente: Ubachs, Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Renfurm (60. Worm), Munsterman, Onzia (67. Kirsten van de Ven), Roord (72. Ellouzi), Heuver, E. Jansen, R. Jansen.
Overige uitslagen laatste speelronde:
Ajax - PSV 1-0
ADO Den Haag - Telstar 1-2 Eindstand Eredivisie Vrouwen (top 3):
1. FC Twente 26-56 (+56)
2. Ajax 26-56 (+35)
3. PSV 26-45

Volledig scherm
© Eric Brinkhorst