Volledig scherm
Julio Pleguezuelo heeft zijn schorsing erop zitten, maar de Spaanse verdediger is niet geheel fit. © BSR Agency

FC Twente wacht een enorme uitdaging bij AZ

ENSCHEDE - FC Twente wacht al sinds het seizoen 2013/2014 op een uitzege bij AZ. De laatste vier duels tegen de Alkmaarders gingen allemaal verloren. Zaterdag hopen de Tukkers in het stadion van ADO Den Haag op de ommekeer.

Dat wordt geen eenvoudige opgave, beseft trainer Gonzalo Garcia. „AZ is misschien wel de op één na beste ploeg van het land”, zegt de oefenmeester. „Ze spelen al een hele tijd in dezelfde formatie en hebben enorm veel kwaliteit in elke linie.” Neem alleen al de aanvallers. „Je hebt veel spelers die aan een dribbel beginnen en geen idee hebben waar ze uitkomen”, zegt Garcia. „De aanvallers van AZ hebben allemaal een plan. Die weten voordat ze een actie beginnen, al wat ze het op eind willen. Dat is pure kwaliteit. Zij hebben spelers die met een individuele actie zomaar iets kunnen beslissen. Wij hebben een ploeg, die veel meer al combinerend tot kansen moet komen.”

Heerenveen als voorbeeld

FC Twente zal zaterdag top moeten zijn wil het AZ af kunnen stoppen. „Aan de andere kant heeft Heerenveen laten zien dat elke ploeg ook z’n mindere punten heeft. Wij hebben die beelden ook gezien en hopen met het juiste plan een kans te hebben”, aldus Garcia.

Team tegen Emmen

Bij Twente heeft Julio Pleguezuelo zijn schorsing erop zitten, maar het is maar de vraag of de Spanjaard inzetbaar is. De rechtsback is niet helemaal fit. De verwachting is dat Garcia niet veel zal sleutelen aan de ploeg die vorige week ruim won van FC Emmen.

Onze voetbalwatchers Fardau en Leon kijken iedere week vooruit naar de volgende speelronde. Bekijk hieronder de meest recente aflevering van De Ballen Verstand.