Volledig scherm
© Lars Smook

FC Twente: ‘We kwamen alleen maar op voor onze supporters’

ENSCHEDE - FC Twente heeft er alles aan gedaan om de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente in de Johan Cruijff ArenA te kunnen spelen. Paul van der Kraan: “Toen wij maandag vroegen of de wedstrijd in de Arena kon worden gespeeld, zei Ajax dat dit niet kon.”

“Ze kregen dat niet rond, omdat de mensen die dat bij hun moesten regelen meegingen naar Turijn. Nadien hebben we nog wat heen en weer gemaild en geappt met Ajax, maar ze bleven daar bij. Dan houdt het voor ons op. Jammer dat dit zo loopt.”

Rvc-lid Koen Groenewold van FC Twente baalt van de negatieve reacties, die vooral op sociale media de ronde doen over het verbieden van de wedstrijd: “Het lijkt wel of sommige mensen ons het licht in de ogen niet gunnen. Het was toch legitiem van ons om te vragen of die wedstrijd in de Arena kon worden gespeeld? Daarmee kwamen we ook op voor onze supporters. Jammer dat het niet kon en we hebben te accepteren dat die burgemeester dan die wedstrijd verbied. Daar staan wij verder buiten. Dat is een zaak tussen Ajax en die burgemeester.”

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: