Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

FC Twente weigert stroman Dik Wessels; tijd begint te dringen

ENSCHEDE - FC Twente hoopt maandag of uiterlijk dinsdag tot een compromis te komen met Dik Wessels en de groep zakenlieden die garant staan voor 12 miljoen.

Uiterlijk woensdag moet de lening van vier miljoen die Reggeborgh, het investeringsbedrijf van Wessels, Twente wil verstrekken bij de club op de rekening staan. Gebeurt dat niet, dan verliest Twente de licentie. Tussen partijen is zaterdag en zondag nog druk onderhandeld.

Spenkelink naar voren geschoven
De ‘garantgroep’ heeft afgelopen weekeinde nog eens schriftelijk laten weten zich zorgen te maken over de kwaliteit van het bestuur bij FC Twente. Zoals zaterdag al gemeld, willen Wessels en de zakenlieden rond hem dat de commissarissen Jan Schutrups, Ton Heerts en directeur Onno Jacobs hun functies neerleggen. Herman Spenkelink, oud-directeur van bouwconcern Dura Vermeer en ex-voorzitter van de IKT, werd naar voren geschoven als nieuwe voorzitter van FC Twente. Hij zou de plek van Schutrups moeten innemen.

De nadrukkelijke wens van Wessels c.s. om via Spenkelink een vertegenwoordiger in de raad van commissarissen te krijgen, is door de zittende commissarissen van FC Twente verworpen.

Geen invloed op beleid
De nieuwe statuten van de club verbieden nadrukkelijk dat financiers van de club direct of indirect ook bestuurlijke macht hebben. Daarom wil Twente ook niet voldoen aan de eis van Wessels c.s. om een vertegenwoordiger te benoemen in de Stichting FC Twente ‘65.

Deze stichting selecteert de commissarissen en stelt die aan. Als alternatief voor een rvc-zetel is de financiers aangeboden, dat ze een commissie mogen benoemen die toegang krijgt tot alle financiële informatie van de club.