Algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente vindt dat de club de laatste jaren veel te veel geld heeft uitgegeven aan afkoopsommen.
Volledig scherm
Algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente vindt dat de club de laatste jaren veel te veel geld heeft uitgegeven aan afkoopsommen. © Lars Smook

FC Twente wil af van langdurige contracten

ENSCHEDE - Een van de zaken die de cijfers van FC Twente in de toekomst moet opkrikken is dat de club minder geld wil uitgeven aan afkoopsommen. Dat zegt algemeen directeur Paul van der Kraan.

Van der Kraan doelt daarmee vooral op de hoge kostenpost van trainers, die in de voorbije jaren allemaal voortijdig de laan zijn uitgestuurd bij FC Twente. Zo moest de club financieel flink bloeden na de ontslagen van René Hake en Gertjan Verbeek. Ook Marino Pusic had nog een doorlopende verbintenis in Enschede. 

Garcia één seizoen

Voor Hake werden ook Alfred Schreuder, Steve McClaren en Co Adriaanse voortijdig weggestuurd. „Daarom worden we ook voorzichtiger met het geven van langlopende contracten”, aldus Van der Kraan.  De huidige trainer Gonzalo Garcia heeft een  verbintenis voor één seizoen. Spelers die sinds vorig jaar zijn binnengekomen, hebben allemaal een contract met de lengte van twee seizoenen.