Volledig scherm
Trainer Gonzalo Garcia, afgelopen zondag, coachend in De Kuip. © VI Images

FC Twente wil revanche in Rotterdam

HENGELO - FC Twente hoopt zich zaterdag bij Sparta te revancheren voor de dikke nederlaag van een week geleden bij Feyenoord. Op Paul Verhaegh na is de selectie fit. „Al merk je wel dat sommige spelers tegen de grens aanlopen. Maar dat is voor jonge jongens normaal in deze periode van het seizoen”, aldus trainer Gonzalo Garcia. 

De oefenmeester zegt er nog niet uit te zijn of hij enkele veranderingen doorvoert in de basis ten opzichte van het duel tegen Feyenoord. Hij erkent wel dat spits Emil Berggreen telkens goed invalt. „En hij wordt steeds fitter.”

Garcia gaat er vanuit  dat de afgang bij Feyenoord een incident was. „Feyenoord heeft meer kwaliteit, maar het verschil tussen beide ploegen is normaal gesproken niet zo groot dat het 5-1 moet worden”, zegt hij. „Die wedstrijd was een kleine shock voor ons. Dat gevoel heeft een paar dagen geduurd, maar we hebben de knop omgezet.”

Kunstgras

Het duel bij Sparta is het laatste van het tweede blok van het seizoen. Volgende week is er vanwege de interlands geen competitieprogramma. De wedstrijd op Het Kasteel is de eerste voor Twente op kunstgras in de eredivisie. „Maar dat mag voor onze spelers geen probleem zijn”, vindt Garcia.