Paul van der Kraan: „Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het doorspelen na 30 juni.”
Volledig scherm
Paul van der Kraan: „Er zitten nog wel wat haken en ogen aan het doorspelen na 30 juni.” © Lars Smook

FC Twente wil snel met jurist en FBO om de tafel

ENSCHEDE - FC Twente wil midden volgende week alles in kaart hebben over de mogelijke gevolgen die een herstart van het seizoen heeft. „We willen niet worden verrast.”

FC Twente blijft bij het standpunt dat de lijn van het RIVM de enige leidraad is wat betreft het al dan niet uitspelen van het seizoen. „Het standpunt van de KNVB  lag in de lijn der verwachtingen”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan over de video-bijeenkomst van dinsdagmiddag. „De conference call was ook meer een presentatie dan een discussiestuk. Na die presentatie kregen de clubs nog even de gelegenheid vragen te stellen.” Tot een echte discussie kwam het vervolgens niet. 

Hoe verder met contracten?

Vragen hebben ze in Enschede zeker. Van der Kraan is heel benieuwd hoe het straks zit met spelers met contracten die op 30 juni aflopen, terwijl de competitie nog een maand langer duurt. De FIFA heeft inmiddels laten weten dat de spelerscontracten doorlopen tot het moment dat het seizoen uitgespeeld is. Volgens hetzelfde principe zullen de contracten pas ingaan op het moment dat het nieuwe seizoen van start gaat. Bij FC Twente lopen zestien verbintenissen af op 30 juni, inclusief dat van trainer Gonzalo Garcia. „Er zitten hier nog wel wat haken en ogen aan”, aldus Van der Kraan. „Moet je alle spelers nu bijvoorbeeld een maand doorbetalen, of moet je een deel van die spelers voor een maand contracteren?” FC Twente wil zo snel mogelijk met een jurist om tafel. „En ik wil woensdag de FBO (de Federatie voor Betaald Voetbal Organisaties, red.) bellen. Er zal ongetwijfeld ook een schrijven van de KNVB komen, maar wij willen met Twente goed voorbereid zijn. We willen tempo maken, zodat we niet verrast worden. Ik heb met Ted van Leeuwen (de technisch directeur, red.) afgesproken dat we midden volgende week alles in kaart willen hebben.”

Weinig tijd voor transfers

Een ander punt is de transferwindow tussen het eind van dit seizoen en de de start van de nieuwe competitie. „Daar zitten maar drie weken tussen”, aldus Van der Kraan. „Dat betekent dat je in drie weken tijd je selectie weer op peil moet brengen. Dat wordt mijns inziens één van de grootste uitdagen waarvoor we als club komen te staan.”