Volledig scherm
Supporter voor elkaar. © FC Twente

FC Twente wint 50.000 euro met ‘Supporter van Elkaar’ maatschappelijk project eredivisie

ENSCHEDE - De Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ heeft 50.000 euro gewonnen voor de prijs ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’, mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner van de VriendenLoterij. In dit project worden Eredivisieclubs beloond die op een vernieuwende manier bijdragen aan een gezonde samenleving. ADO Den Haag en FC Utrecht eindigden achter FC Twente.

Die ploegen wonnen beide 30.000 euro. Zij delen daarmee de tweede plaats in deze competitie. Gezinnen helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: dat is het doel van het project ‘Supporter van Elkaar’ van FC Twente. De afgelopen maanden werden kwetsbare Enschedese gezinnen, die bijvoorbeeld kampen met gezondheidsklachten of financiële schulden, geholpen door teamleden van de Enschedese club. Met behulp van sporten, groepsgesprekken en workshops werd geprobeerd om de situatie van gezinsleden te verbeteren. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.