Trainer Gonzalo Garcia zit even in de wachtkamer. In de komende periode wordt duidelijk of hij volgend seizoen ook nog werkzaam is bij FC Twente.
Volledig scherm
Trainer Gonzalo Garcia zit even in de wachtkamer. In de komende periode wordt duidelijk of hij volgend seizoen ook nog werkzaam is bij FC Twente. © BSR Agency

FC Twente zegt formeel contracten op met trainer Garcia en aanvoerder Bijen

ENSCHEDE - FC Twente heeft de contracten opgezegd van trainer Gonzalo Garcia en aanvoerder Peet Bijen. Dat wil niet zeggen dat het tweetal vertrekt bij de club.

In de praktijk betekent de formele opzegging niet altijd een einde van de samenwerking. De club kan op een later moment nog met de trainer en of speler in gesprek voor een nieuw contract. Clubs moeten voor 1 april de verbintenissen opzeggen van spelers met een aflopend contract, die niet aan zijn eerste contractperiode bezig is. Bijen voetbalt al zijn hele loopbaan bij Twente. 

Garcia is bezig aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer, maar was daarvoor al werkzaam bij FC Twente als assistent. Ook het contract van fysiektrainer Balder Berckmans is formeel opgezegd. De Belg is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. 

Aflopende contracten

Bij FC Twente lopen dit seizoen veel spelers uit hun contract. Dat gaat om Aitor Cantalapiedra, Javier Espinosa, Haris Vuckic, Xandro Schenk, Emil Berggreen, Tim Hölscher, Wout Brama, Paul Verhaegh, Ramiz Zerrouki, Jeffrey de Lange, Noa Lang (gehuurd), Oriol Busquets (gehuurd), Rafik Zekhnini (gehuurd), José Matos (gehuurd), Giovanni Troupée (gehuurd) en Joel Latibeaudiere (gehuurd). Maar omdat zij allemaal bezig zijn aan hun eerste contract bij FC Twente hoeft voor deze spelers geen ontslag worden aangevraagd. 

Verdonk en Verhaegh

Feyenoord meldde donderdag het ontslag heeft aangevraagd voor Calvin Verdonk, die dit seizoen op huurbasis bij Twente speelt. De Enschedese club wil nog niet reageren op de ontslagaanvragen en wat het met de spelers met aflopende contracten wil richting volgend seizoen. Verhaegh heeft vorige week in een interview in Dagblad De Limburger aangegeven dat hij vrijwel zeker stopt met voetbal.

Het contract van aanvoerder Peet Bijen loopt na dit seizoen af. Hij zal met de club opnieuw in onderhandeling moeten.
Volledig scherm
Het contract van aanvoerder Peet Bijen loopt na dit seizoen af. Hij zal met de club opnieuw in onderhandeling moeten. © BSR Agency