Volledig scherm
PREMIUM
De eerste teamfoto van FC Twente voor 2019/2020: José Matos en Jari Oosterwijk zijn er niet meer bij. Oriol Busquets, Calvin Verdonk, Keito Nakamura, Giorgi Aburjania en Godfried Roemeratoe (portretjes v.l.n.r.) krijgen een plekje op de nieuwe foto. © Emiel Muijderman

FC Twente zegt uitgeshopt te zijn, maar is dat zo?

ENSCHEDE - Elk seizoen weer worden ze veel te vroeg gemaakt: de elftalfoto’s van de eredivisieclubs. Bij FC Twente klopt er een paar weken na de shoot al helemaal niets meer van. Niet zo gek ook, want maandagavond sluit de transfermarkt pas. Valt er nog wat te verwachten?

Ach ja, de selectiefoto in de voorbereiding. Het eerste wat ze bij FC Twente jaarlijks zeggen: na 1 september maken we een nieuwe, om de simpele reden dat de selectie dan pas compleet is. De reden dat er toch altijd een groepsfoto wordt gemaakt is, dat tijdschriften als Voetbal International een foto in hun presentatiegids willen.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.