Volledig scherm
PREMIUM
FC Twente-invaller Tom Boere kreeg tegen Willem II kort voor tijd nog een grote kans op de 3-3, maar gleed de bal niet binnen. © VI Images

FC Twente zit nog niet op niveau eredivisie

ENSCHEDE - Bij FC Twente kan de focus weer naar dat ene allesoverheersende doel: promotie. Gisteravond leverde het bijnummer geen verder succes op. De Enschedeërs gaven tegen Willem II in de slotfase door naïef verdedigen een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi weg: 2-3.

Onder normale omstandigheden zou een bekereliminatie voor eigen publiek in de kwartfinale hard zijn aangekomen bij FC Twente, maar dit seizoen is alles anders. De komende maanden telt alleen de terugkeer naar het hoogste niveau. Gisteravond zat de teleurstelling van het thuispubliek dan ook veel meer in het niveau dat de thuisploeg haalde dan in de deceptie van de uitschakeling. Twente bracht voetballend weer eens veel te weinig en na vijf wedstrijden zonder tegentreffer kon de ploeg dit keer ook niet leunen op een onkreukbare defensie. Een ploeg met lef, structuur en een plan had dit povere Willem II op deze avond de stuipen op het lijf gejaagd. Twente was er niet toe in staat.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: