Volledig scherm
PREMIUM
FC Twente-invaller Tom Boere kreeg tegen Willem II kort voor tijd nog een grote kans op de 3-3, maar gleed de bal niet binnen. © VI Images

FC Twente zit nog niet op niveau eredivisie

ENSCHEDE - Bij FC Twente kan de focus weer naar dat ene allesoverheersende doel: promotie. Gisteravond leverde het bijnummer geen verder succes op. De Enschedeërs gaven tegen Willem II in de slotfase door naïef verdedigen een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi weg: 2-3.

Onder normale omstandigheden zou een bekereliminatie voor eigen publiek in de kwartfinale hard zijn aangekomen bij FC Twente, maar dit seizoen is alles anders. De komende maanden telt alleen de terugkeer naar het hoogste niveau. Gisteravond zat de teleurstelling van het thuispubliek dan ook veel meer in het niveau dat de thuisploeg haalde dan in de deceptie van de uitschakeling. Twente bracht voetballend weer eens veel te weinig en na vijf wedstrijden zonder tegentreffer kon de ploeg dit keer ook niet leunen op een onkreukbare defensie. Een ploeg met lef, structuur en een plan had dit povere Willem II op deze avond de stuipen op het lijf gejaagd. Twente was er niet toe in staat.