Volledig scherm
Jari Oosterwijk ontbreekt vrijdag nog vanwege privé-omstandigheden. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

FC Twente zonder Nacho en Oosterwijk, Pusic rekent op Assaïdi

HENGELO - FC Twente kan vrijdagavond tegen FC Eindhoven niet beschikken over Nacho. De Spaanse vleugelverdediger heeft last van de hak. Nacho viel maandag tegen Jong PSV geblesseerd uit. Ricardinho neemt de opengevallen plek in de defensie in. De Braziliaan is terug na een schorsing.

Jari Oosterwijk is nog altijd niet van de partij. De spits is nog niet op de club geweest na het overlijden van zijn  moeder. „We geven Jari de tijd, we gaan hem niet pushen en laten de beslissing bij hem”, zegt trainer Marino Pusic. Naast Nacho en Oosterwijk zijn ook de langdurige geblesseerden Tim Hölscher, Rafik Zekhnini, Haris Vuckic, Jeroen van der Lely niet inzetbaar. 

Pusic hoopt dat Zekhnini de topper tegen Go Ahead op 24 maart kan halen. Over Vuckic vindt hij het lastig om een datum aan te geven. „Het gaat met ups en downs. Alles wat Haris nog meepikken dit seizoen is meegenomen”, aldus Pusic, die tegen Eindhoven wel de beschikking heeft over Javier Espinosa. De Spanjaard miste de laatste twee duels vanwege een spierblessure. Espinosa begint vrijdag op de bank. 

Assaïdi

Pusic verwacht dat hij tegen Eindhoven wel een frisse Oussama Assaïdi kan brengen. „Oussama heeft voor het eerst 10 dagen vol achter elkaar getraind”, aldus Pusic. „Ik heb hem maandag op dat slechte kunstgras bewust gespaard, waardoor hij nu fris en fruitig is.”