Volledig scherm
© VI Images

FC Twente zwijnt en behoudt ongeslagen status

HEERENVEEN - FC Twente heeft zaterdag bij SC Heerenveen de ongeslagen serie in de eredivisie een vervolg gegeven. In het Abe Lenstra-stadion pakten de Tukkers het zesde punt in vier wedstrijden: 0-0.

Dat het na negentig minuten nog 0-0 stond was een wonder te noemen. Heerenveen mocht zich het gelijkspel aanrekenen, de thuisploeg miste met name voor rust kans op kans.

García had in Heerenveen geen wijzigingen doorgevoerd. Tom Boere was, ondanks zijn afwezigheid op de trainingen, gewoon opgenomen in de selectie. Hij bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Grote kansen Heerenveen

Heerenveen stichtte in de eerste helft het meeste gevaar. Zo stuitte Mitchell van Bergen al vroeg vanaf rechts op Joël Drommel en diezelfde Van Bergen schoot even later van dichtbij voorlangs. Ook een andere Heerenveen-speler, Jordy Bruijn, had het vizier niet op scherp staan. Hij kwam een teenlengte tekort, toen Drommel de bal voor zijn voeten wegwerkte en daarmee voorkwam dat de thuisploeg de leiding nam. Bruijn miste later nog een enorme kans en zo bleef Twente in leven. Tevens raakte Ibrahim Dresevic vlak voor rust nog eens de lat uit een vrije trap. Twente deelde slechts een paar speldenprikjes uit met kansen voor Xandro Schenk en Peet Bijen. Beide verdedigers kregen de bal van dichtbij niet tussen de palen.

Roemeratoe komt goed weg

In het tweede bedrijf creëerde Heerenveen al binnen veertig seconden weer een nieuwe kans. Twente mocht de handen dichtknijpen met de gelijke stand. Het werd steeds meer teruggedrongen tot de eigen speelhelft. Godfried Roemeratoe mocht tevens blij zijn dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd. Al snel na rust hield hij op het middenveld, met geel op zak, Rodnet Kongolo vast. Kongolo speelde echter verder en scheidsrechter Pol van Boekel liet doorspelen en bestrafte de overtreding niet.

Derde gelijkspel

Ook in de slotfase kwam Twente er niet door, maar door de vele missers van Heerenveen boekte de ploeg van Garcia het derde gelijkspel in vier wedstrijden. Twente is daarmee nog ongeslagen, aangezien het de tweede wedstrijd won (bij FC Groningen) en daardoor al zes punten in vier wedstrijden heeft verzameld.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.