Volledig scherm
PREMIUM
© Tubantia

Felicitatie resulteerde voor Nick Hengelman in ‘gruwelijk mooie’ transfer

Zijn felicitatie aan Andries Ulderink kwam precies op het juiste moment. Nick Hengelman (29) zocht een club, de trainer van Ajax Cape Town een doelman. Dit weekend begint de competitie in Zuid-Afrika. "Het is gruwelijk mooi om hier te zijn."

Hij is net onderweg van de immigratiedienst naar huis. Nick Hengelman (29) uit Glanerbrug heeft een werkvergunning nodig om te mogen keepen voor Ajax Cape Town. Het is een paar dagen voor de nieuwe competitie begint. Hij vertelt enthousiast: "Ik zie nu de Tafelberg." De oud-doelman van FC Twente is sinds vier weken in Kaapstad en omarmt het avontuur vol enthousiasme. "Ik moet nog wel wennen aan het stuur, dat zit rechts. Als ik aan het dagdromen ben, heb ik zo de deurklink in mijn handen in plaats van de versnellingspook."

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.