FOX neemt kijkje in de ziel van FC Twente-fans

videoENSCHEDE - Op FOX Sports is zondagavond de documentaire ‘Alles voor Twente’ te zien. De documentaire schetst ‘een mooi, vrolijk en ontroerend beeld van de supportersverenigingen van FC Twente in het algemeen en van aspirant-lid Glanerbrug in het bijzonder’, zo staat in de aankondiging te lezen.

De sportzender heeft in de voorbije maanden onder meer de Ultra’s van VAK P, de supportersvereniging Markelo (de oudste supportersclub) en het aspirant-lid Glanerbrug gevolgd. ,,Hoe zijn ze ontstaan en wat betekenen ze precies voor de club?’’, zo is één van de vragen die de documentairemakers zich vooraf stelden. 

De docu is zondag om 21.00 uur te zien op FOX. 

Volledig scherm
© videostill
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.