Volledig scherm
Fred Rutten. © Ronald Bonestroo

Fred Rutten denkt na over rol bij FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente is in gesprek met Fred Rutten (foto) over een rol in de raad van commissarissen. Rutten is gevraagd om in het controlerende orgaan de voetbalzaken voor zijn rekening te nemen.

FC Twente wil het liefst dat Rutten het totale technische plaatje bij de club op zich neemt, maar de inwoner van Overdinkel heeft al zijn jawoord gegeven aan zijn huidige werkgever Maccabi Haifa. Rutten trad in januari aan bij de volksclub in Israël en tekende een contract voor een half seizoen, met een optie voor een jaar. Net als Twente was ook Haifa in degradatiegevaar. Inmiddels heeft de club zich veiliggespeeld.

Droomkandidaat

Een delegatie van Twente bezocht Rutten onlangs in Israël. Daar is gesproken over allerlei vormen van samenwerking. De 56-jarige is voor velen de gedroomde kandidaat om het gevallen Twente op te tuigen. Hij deed dat eerder in 2006 en legde toen het fundament voor de latere successen. 

Als Rutten tot de raad van commissarissen toetreedt, kan de club verder met het inkleden van het technisch apparaat voor het komende seizoen. Tot voor kort had Jan van Halst de leiding, maar hij moest die portefeuille neerleggen na de slechte resultaten en de zware kritiek op zijn functioneren. Inmiddels is hoofdscout Evert Bleuming op de achtergrond bezig de eerste piketpalen voor het komende seizoen te slaan.

Pusic

Onduidelijk is nog wat er met de huidige staf gaat gebeuren. Marino Pusic blijft in elk geval bij Twente in dienst, zo liet directeur Erik Velderman maandag weten.

Rutten en Twente willen op dit moment niet reageren.