Volledig scherm

Fred Rutten naar Dubai: 'Ik wilde eens iets totaal anders'

OVERDINKEL - Fred Rutten is terug uit Dubai, waar hij eerder deze week een 1-jarig contract tekende bij Al Shabab.

Hoe komt de 53-jarige oefenmeester uit Overdinkel in de Verenigde Arabische Emiraten?
"Nieuwsgierigheid. Toen ik naar Vitesse ging, was ik nieuwsgierig om te werken met een buitenlandse eigenaar. Bij Feyenoord was ik nieuwsgierig naar de grootte van de club. En nu ben ik nieuwsgierig naar het avontuur. Ik heb altijd gezegd dat ik een keer iets heel anders wilde. Iets ver weg, in een andere omgeving. En dit is totaal iets anders."

Snap je dat de mensen zeggen: die gaat voor het geld?
"Natuurlijk begrijp ik dat. De voorwaarden zijn ook goed, dat hoef ik niet te ontkennen. Maar ik wil dit onbekende gewoon eens een keer meemaken."

Veel supporters hadden je graag bij FC Twente aan het werk gezien.
"Ik ben nu niet gevraagd, dan hoef ik daar ook niet over na te denken."

Wat weet je van je nieuwe club? In de regel worden trainers in dat soort landen vrij snel op straat gezet.
"Maar dat geldt voor deze club niet. Als je naar de historie kijkt, dan zie je dat Al Shabab een stabiele club is. Eric Viscaal (ex-speler van onder meer PSV en De Graafschap, red.) zit er al drie jaar. Hij was eerst hoofd opleidingen en wordt nu technisch directeur. Hij heeft me ook gepolst. En Sonny Silooy is er trainer van de onder 19. Hij werkt er ook al een tijdje."

Wat kun je zeggen van het niveau?
"Nog niet zoveel. Daar ga ik me de komende weken verder in verdiepen. Maar geloof me: uiteindelijk komt het voetbal overal op hetzelfde neer, waar in de wereld je ook bent."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement