Volledig scherm
Gonzalo Garcia. © ANP Sport

Garcia na punt bij PSV: ‘Dit is best een speciaal moment’

EINDHOVEN - FC Twente pakte zondagavond een keurig punt op bezoek bij PSV. Net als in Enschede eindigde het duel in 1-1. Na een treffer van Denzel Dumfries leek de ploeg van Gonzalo Garcia met lege handen te staan, maar invaller Haris Vuckic redde FC Twente, tot tevredenheid van zijn trainer. 

,,Dit is best een speciaal moment voor ons, om in deze fase van het seizoen een punt te pakken bij PSV”, vindt Garcia na afloop van de remise. Hij zag dat FC Twente een uur lang verdedigend goed stond en weinig weg gaf, maar aanvallend ook niet veel kon brengen. ,,We staken veel energie in de wedstrijd. Met de organisatie was weinig mis, maar we speelden niet agressief genoeg en aan de bal moest het beter”, zag Garcia.

Gevaarlijke counter

Na rust was hij meer te spreken over het aanvalsspel van zijn ploeg. ,,We kwamen steeds beter in wedstrijd. In de aanval kwamen we tot meer momenten en we gaven alleen de goal en een gevaarlijke counter weg. Na de rode kaart zijn we niet goed omgegaan met de ruimte die er lag, maar gelukkig pakken we alsnog een punt. Misschien hadden we nog meer kunnen pakken, maar we moeten blij zijn.”

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.