Volledig scherm
© BSR Agency

Geen kostuum, maar een basic T-shirt: FC Twente-trainer Garcia doet het anders

ENSCHEDE - Bij FC Twente draagt de trainer tijdens de wedstrijden geen saai aangemeten kostuum van de club, maar een basic t-shirt. Gonzalo Garcia voelt zich er prettig bij. 

Zie hem daar staan, in zijn T-shirtje langs de zijlijn. Waar de meeste van zijn collega’s een clubkostuum dragen, kiest de jeugdige trainer van FC Twente voor een quasi nonchalante outfit die afwijkt van de gebruikelijke standaard. 

„Ik draag nooit een pak”, zegt Gonzalo Garcia. „En ik vind dat je altijd iets moet dragen waar je je comfortabel in voelt. Bij Groningen behoorde ik, denk ik, tot de slechtst geklede spelers van de kleedkamer. We hadden toen veel Scandinavische spelers en die zagen er altijd tiptop uit. Kwam ik daar aan in mijn joggingbroek. Voetbal is geen golf of tennis hè… Je denkt toch niet dat een trainer in Uruguay (zijn geboorteland, red.) tijdens een wedstrijd een kostuum draagt. Maar als de club dat wil, dan zal ik het gaan dragen.”

Poll

FC Twente-trainer Garcia valt op met t-shirt in plaats van clubkostuum

  • Onprofessioneel, zo kan ik ook niet op mijn werk verschijnen (8%)
  • Verfrissend dat hij gewoon draagt waar hij zich goed in voelt (34%)
  • Totaal niet relevant, zolang hij zijn werk maar goed doet (58%)
3921 stemmen
Volledig scherm
De persconferentie na de wedstrijd tegen FC Utrecht. Waar collega John van den Brom een jasje van de club draagt, kiest Gonzalo Garcia voor een wit t-shirt. © VI Images
Volledig scherm
Gonzalo Garcia aan het werk in de wedstrijd bij Fortuna Sittard. © VI Images