Volledig scherm
© Lars Smook

Geen stormloop op gratis kaarten uitvak FC Twente

ENSCHEDE - Komende zaterdag bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen van FC Twente gaat de actie in: dan mogen de supporters van de tegenpartij voor niets naar binnen in de Grolsch Veste.

Dat levert bij de primeur niet meteen een stormloop op, want Excelsior is de tegenstander en de Rotterdammers hebben de kleinste aanhang van alle eredivisieclubs. Tot dusverre heeft Twente 70 kaarten naar Excelsior moeten sturen.

De actie om de supporters van de tegenpartij tegemoet te komen, is een onderdeel van de afspraken die Twente heeft gemaakt met de andere clubs in de vergadering van de ECV. De overige clubs voelden zich zwaar benadeeld door Twente, omdat de Enschedese club wordt verweten dat het op basis van vals spel goede klasseringen heeft weten te halen.

De hoogte van de tv-gelden worden bepaald aan de hand van de ranglijst. Twente is de overige clubs tegemoet getreden met een financiele compensatie en de actie dat de uit-supporters dit seizoen gratis naar binnen komen. Die geste kwam de clubleiding overigens op zware kritiek van de eigen achterban en sponsors te staan.

Volledig scherm
© Lars Smook

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo