De gemeente Hengelo gaat de trainingsvelden van FC Twente aanpakken.
Volledig scherm
De gemeente Hengelo gaat de trainingsvelden van FC Twente aanpakken. © Carlo ter Ellen DTCT

Gemeente Hengelo gaat tonnen investeren in velden FC Twente op trainingscomplex

HENGELO - De gemeente Hengelo stelt 3.5 ton beschikbaar om op korte termijn aan de slag te gaan met de verbetering van de velden op het trainingscentrum van FC Twente. Dat zijn de gemeente Hengelo en FC Twente overeen gekomen. 

FC Twente gaat een tienjarige huurovereenkomst aan met de gemeente en heeft de mogelijkheid om deze overeenkomst vanaf drie jaar af te kopen. Dat laatste is vooral van belang met het oog op de komst van de nieuwe opleiding van FC Twente en Heracles. Door de ontsnappingsclausule kunnen beide clubs kijken wat de uiteindelijke speellocatie gaat worden.

Onlangs zei Mark Oude Bennink, beleidsmedewerker sport van de gemeente onlangs, in deze krant, dat ‘Hengelo bereid is te investeren, maar wij vragen van FC Twente dan wel dat ze voor een langere periode in Hengelo blijven.” 

Topsportonwaardig

De velden van sportpark Veldwijk voldoen al langer niet aan de wensen van FC Twente. Algemeen directeur Paul van der Kraan noemde de faciliteiten onlangs nog ‘topsportonwaardig’. De club voerde de laatste tijd de druk ook op richting de gemeente. Met name de selectie van het eerste elftal was regelmatig gedwongen uit te wijken naar andere accommodaties. Vorige week trainde de selectie nog op het kunstgrasveld van NEO in Borne. 

Op dit moment huurt de club van de gemeente één kunstgrasveld en vier natuurgrasvelden. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld voor renovatie van het kunstgrasveld en de natuurgrasvelden. Daarnaast huurt FC Twente een tweede kunstgrasveld en een natuurgrasveld die gedeeld worden met de amateurs van Barbaros. De jeugdteams van de Voetbalacademie (onder- en middenbouw) en FC Twente Vrouwen trainen op de velden van Sportclub Enschede.