Volledig scherm
Ebecilio maakte zijn rentree voor FC Twente © Reinier van Willigen

George (18) matchwinner bij Jong FC Twente met drie goals

ARNHEM – Hij is pas twee maanden achttien, maar maakte maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse toch echt alle drie doelpunten voor zijn ploeg. Vleugelaanvaller Dylan George scoorde op het trainingscomplex op Papendal zowel de 0-1, 0-2 als de 1-3. Met deze goals bezorgde George zijn ploeg Jong FC Twente de eerste drie punten van het seizoen (1-3).

Jong Twente trad in Arnhem aan in een bijna compleet andere samenstelling dan vorige week. De basiself was op liefst acht plekken gewijzigd. Vooral veel selectiespelers stonden aan de aftrap, onder wie Kyle Ebecilio .

De middenvelder maakte in Arnhem zijn rentree nadat bij hem vorige maand een zeldzame zenuwaandoening werd geconstateerd. Deze aandoening bleek minder erg dan verwacht. Ook voor de achttienjarige aanvaller Dylan George was een basisplaats ingeruimd en met succes.

George liet zich bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen meteen gelden door al binnen een half uur raak te schieten (0-1). Ruim vijf minuten later knikte hij zelfs de 0-2 binnen en leek de wedstrijd vroegtijdig gespeeld.

In de tweede helft kwam Jong Vitesse nog wel op 1-2, maar al snel daarna liet George zijn voeten weer spreken en scoorde hij de beslissende 1-3. Voor Jong Twente is het de eerste zege van het seizoen. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Paul Bosvelt weer een thuiswedstrijd. Dan komt TEC uit Tiel op bezoek.

Jong Vitesse - Jong FC Twente 1-3 (0-2).

Scoreverloop: 25. George 0-1, 31. George 0-2, 79. Koreniuk 1-2, 85. George 1-3.

Jong Twente: Stevens, Van der Lely, Katsikas, R. Jensen, Van Duinen, Van der Heyden, F. Jensen, Ebecilio (46. Seys), De Jager (90. Gvozdjar), Hölscher (63. Korporaal), George.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo