Volledig scherm
Gerald van den Belt © ANP

Gerald van den Belt vertrekt bij FC Twente

ENSCHEDE – Gerald van den Belt die in maart aftrad als directeur bij FC Twente en een andere functie binnen de organisatie betreedt, stopt per 1 oktober volledig bij de club.

In februari 2015 trad hij in dienst bij de club als directeur. Al kort na zijn aantreden werd al snel duidelijk dat FC Twente financieel in zeer zwaar weer terecht was gekomen. In zijn nieuwe rol probeerde Van den Belt het tij nog te keren, maar eind november 2015 barstte de tijdbom die achteraf al sinds 2012 bleek te tikken. Inmiddels adviseert Van den Belt de directie en hij zal dit tot 1 oktober blijven doen.

Goed gevoel
,,Mijn tijd bij FC Twente is anders uitgepakt dan ik gehoopt en beoogd had. Ondanks de gemengde gevoelens kijk ik toch deels ook met een goed gevoel terug op de deze periode. Zo heb ik in een korte periode als directeur toch een aantal zaken weten te realiseren waarvan FC Twente nu kan profiteren,” aldus van den Belt.

Waardering
Jan Schutrups, voorzitter Raad van Commissarissen, voegt hier aan toe: ,,De club heeft een heel moeilijke periode achter zich. Gerald heeft zich dag en nacht voor FC Twente ingezet. Van onze kant is het ook jammer dat het zo gelopen is. Maar wij kijken met waardering terug op zijn inbreng en hopen dat hij snel zijn loopbaan elders zal vervolgen”.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo