Volledig scherm
Oussama Assaidi © Emiel Muijderman

Geslaagde rentree Assaidi in besloten oefenduel FC Twente

HENGELO – Oussama Assaidi heeft woensdagmiddag zijn rentree gemaakt bij FC Twente. Assaidi speelde een half uur mee in het oefenduel tegen het Duitse Lotte (1-1). Dat duel werd in Hengelo achter gesloten deuren gespeeld.

Assaidi speelde op 29 april vorig seizoen zijn laatste wedstrijd. Hij kampte toen al tijden met knieproblemen. Na afloop van de competitie werd hij geopereerd. Hoewel er even de vrees bestond dat zijn loopbaan misschien wel ten einde was, knokte Assaidi zich terug. Vanaf de eerste dag in 2019 trainde hij met de groep. Nadat hij afgelopen zaterdag in de onderlinge partij van elf tegen elf een kwartier meedeed, was het optreden tegen de Duitsers zijn eerste echte test.

Gretige indruk

Tegen Lotte, dat uitkomt in de derde Bundesliga, maakte hij een goede en gretige indruk. Assaidi speelde op ’10’ en droeg de aanvoerdersband. Volgens afspraak werd hij na 30 minuten gewisseld. „Het is niet zo dat ik er al ben, maar ik kon me vrij bewegen. Het voelde goed aan”, aldus Assaidi. „Dit was top na al die zware maanden.”

Bij Twente speelden verder ook Xandro Schenk, Tom Boere, Matthew Smith, Ulrich Bapoh, Alexander Laukart en Rafik Zekhnini mee. De spelers, die dinsdag tegen Bayer Leverkusen in de basis stonden, waren niet van de partij. Lotte kwam voor rust op voorsprong, maar Boere zorgde in de eerste helft nog voor de gelijkmaker.

Beloften

Na de pauze speelde Twente vooral met jonge spelers uit de beloften en onder 19. Doelman Jorn Brondeel stopte nog een strafschop, die hij overigens zelf veroorzaakte.