Volledig scherm
PREMIUM
Keito Nakamura was met zijn twee treffers de man van de wedstrijd bij FC Twente. © BSR Agency

Gewonnen bekerduel FC Twente kwam geen moment tot leven

Dankzij twee rappe treffers van Keito Nakamura ontdeed FC Twente zich gisteravond zonder enige moeite van tweededivisionist De Treffers (0-2). Spannend was het in Groesbeek geen moment.

De heroïek van een brandende avond in de beker was gisteravond ver weg in Groesbeek. Soms zijn er van die duels waarbij het spookt en knettert. Waarbij het niveauverschil niet telt en de grote profs van alle kanten onder vuur worden genomen. In Groesbeek niets van dat alles. Waar sommige sceptici op voorhand misschien nog de angst hadden voor een zware Twentse avond in het land van Berg en Dal, bleek de praktijk een stuk minder weerbarstig.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.