Volledig scherm
Supporters van Go Ahead Eagles misdroegen zich zaterdag in de eigen Adelaarshorst. © ANP

Go Ahead pakt eigen supporters aan na wangedrag tegen FC Twente

DEVENTER – Go Ahead Eagles is het gedrag van een deel van de eigen aanhang beu. De aanhangers van de Deventer eredivisionist misdroegen zich zaterdag tijdens de wedstrijd tegen FC Twente.

Supporters in het vak naast het uitvak van de Adelaarshorst maakten vuurwerkgeluiden en gooiden met voorwerpen en vloeistoffen. Tevens is er een steward mishandeld en een medewerker van de supportersvereniging agressief bejegend. Het is niet voor het eerst dat de supporters zich misdroegen.

Statement
In een statement op de eigen website veroordeelt Go Ahead het gedrag van de eigen aanhang. ‘Hoewel dit het gedrag is van een enkeling, heeft het grote gevolgen voor het gevoel van veiligheid en welbehagen van vrijwilligers, stewards en goedwillend publiek in het stadion. Op het moment dat stewards worden mishandeld en vrijwilligers agressief worden bejegend, wordt diezelfde sfeer negatief overstemd en hebben we allemaal een probleem.’

Passende straf
Go Ahead Eagles doet onderzoek naar alles wat zich rondom de wedstrijd tegen FC Twente heeft voorgedaan. De club stelt de daders een ‘passende straf’ in het vooruitzicht.