Volledig scherm
PREMIUM
© Reinier van Willigen

'Godje' weet na PSV dat de opofferingen het waard waren

ENSCHEDE - Godfried Roemeratoe (19) vertrok als 14-jarig talentje van Zeeland naar de jeugdopleiding van FC Twente. Zonder zijn grote en geliefde familie. Afgelopen zaterdag debuteerde hij in de eredivisie.

In de kleedkamer voor de wedstrijd tegen PSV schoot het even door hem heen: hier heb ik het al die jaren voor gedaan, dit is het begin van iets nieuws. Later in de warming-up in De Grolsch Veste zag Godfried Roemeratoe opnieuw de beelden van zijn eerste jaren bij FC Twente aan zich voorbij trekken. Het gastgezin, al die uren in de trein en het alleen zijn. Soms was het afzien en loodzwaar, maar hij hield vol. "Daarna werd ik vooral opgepept door het publiek en het spandoek. Het was indrukwekkend, ik had er zoveel zin in."

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.