Volledig scherm
Rafik Zekhnini (rechts) zit vrijdagavond voor het eerst sinds tijden weer bij de selectie. © Herman Zandhuis

Goed nieuws: Ziekenboeg FC Twente bijna leeggestroomd

HENGELO - Met nog tien duels te gaan raakt de ziekenboeg bij FC Twente steeds leger. Vrijdagavond kan trainer Marino Pusic weer beschikken over de aanvallers Rafik Zekhnini, Oussama Assaidi en verdediger Nacho. 

Ander goed nieuws is dat Haris Vuckic voor hete eerst sinds zijn kruisbandletsel een nagenoeg hele trainingsweek met de groep heeft afgewerkt. „We hopen dit seizoen nog gebruik van Haris te maken”, zegt Pusic. „In de voorbije dagen zag je meteen wat hij aan kwaliteit en uitstraling meebrengt. Het is hem ook enorm gegund, want Haris is een heel positieve jongen die keihard heeft gewerkt om fit te worden.”

Dat Pusic Zekhnini, Assaidi en Nacho in de selectie heeft opgenomen, wil niet zeggen dat hij ze ook meteen in de basis beginnen. „Ze zijn fit genoeg om bij de groep te zitten, maar niet iedereen is ook al honderd procent wedstrijdfit”, aldus Pusic.

Met Zekhnini en Assaidi heeft de oefenmeester twee aanvallende wapens erbij. Zekhnini was tot aan zijn spierscheuring in bloedvorm. De verwachting in eerste instantie was dat hij pas in april weer kon spelen.