Volledig scherm
7: Nikola Gjorgjev © eric brinkhorst

Grasshopper verlost FC Twente van miskoop

ENSCHEDE - FC Twente en Nikola Gjorgjev  zijn van elkaar verlost. De aanvaller is teruggekeerd naar zijn oude club Grasshopper.

Daarmee is er een eind gekomen aan een opvallende huurconstructie. Twente verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door de vleugelspits voor twee jaar te huren van de Zwitserse club. Het is gebruikelijk dat clubs een speler maar voor een seizoen huren.

Gjorgjev begon de competitie in de eerste wedstrijd van het seizoen nog wel als basisspeler, maar zijn rol was al snel uitgespeeld.  Hij speelde zijn wedstrijden vooral bij de beloften en na de komst van Gertjan Verbeek als trainer was er voor hem zelfs geen plek meer in de eerste selectie.  Beide partijen zaten met elkaar in de maag. Twente wilde van hem af, omdat in de huurconstructie was opgenomen dat de club Grasshopper moest betalen als hij niet in actie zou komen. 

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.