Volledig scherm
Grolsch Veste © Lex van Lieshout ANP XTRA

Grolsch Veste en Polman Stadion vanaf seizoen 2020/2021 rookvrij

ENSCHEDE/ALMELO - Vanaf het seizoen 2020/2021 mag er niet meer gerookt worden in de Grolsch Veste en het Polman Stadion. Alle stadions in de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie moeten dan rookvrij zijn. Dat is het doel van het nieuw opgerichte platform rookvrijestadions.nl, opgezet door beide divisies, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij (een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds).

Clubs die komend seizoen nog geen rookvrij stadion hebben, gaan een ontmoedigingsbeleid voeren. Bij Vitesse, Ajax en Almere City FC mag al langer niet meer gerookt worden, het Philipsstadion van PSV wordt komend seizoen rookvrij. Er mag dan alleen nog gerookt worden buiten het stadion. “De eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn zich ervan bewust dat handhaving op sommige plekken in de stadions lastig zal zijn, maar gaan hiertoe komend seizoen alle nodige voorbereidingen treffen.”

Rookvrije omgeving

“Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd", zo valt te lezen op de website van de eredivisie. “We willen ervoor zorgen dat al onze supporters dit kunnen doen in een rookvrije omgeving. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Supporters kunnen op een tribune, met grotendeels vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken. Daarnaast willen we ook een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken.”

Volledig scherm
Polman Stadion © VI Images
  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: