Volledig scherm
De Grolsch Veste behoort dit seizoen tot een van de beste bezochte stadions van clubs op het tweede niveau in Europa. © ANP

Grolsch Veste vrijdag weer goed gevuld

ENSCHEDE - De Grolsch Veste is vrijdagavond weer goed bezet voor de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Volendam. De Enschedese club bracht tot dusverre al 26.000 kaarten aan de man. Met het toeschouwersgemiddelde om en nabij de 25.000 behoort de Grolsch Veste tot  een van de beste bezochte stadions van clubs op het tweede niveau in Europa.

Met nog tien duels te gaan komt de competitie langzaam maar zeker in een beslissende fase. Twente heeft tien punten voorsprong op nummer twee Go Ahead Eagles. Beide clubs ontmoeten elkaar volgende week zondag in Deventer. Dat duel is al maanden uitverkocht. De week erop wacht er voor Twente opnieuw een topper: FC Den Bosch thuis.

De tegenstander van vrijdag, Volendam, staat op dit moment veertiende. De ploeg van Hans de Koning vecht nog voor een plekje in de nacompetitie. Twente won eerder dit seizoen met hangen en wurgen van Volendam. Diep in de blessuretijd zorgde Peet Bijen voor de beslissende 2-1. Die zege was het begin van een ongekende serie van twaalf duels zonder nederlaag. Elf wedstrijden werden gewonnen, alleen bij Roda JC werd gelijkgespeeld.