Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Grote supportersdag bij FC Twente

ENSCHEDE - Het gaat niet eens zozeer om de hoogte van het bedrag dat wordt binnengehaald met allerlei activiteiten. De kracht van de supportersdag van FC Twente komende zondag zit veel meer in de symboliek.

,,Wij willen de mensen laten zien dat Twente veel meer is dan die twee mensen die onze club zoveel ellende hebben gebracht'', zegt een van de initiatiefnemers Frans van Buren, een Twente-fan die in Zandvoort woont. ,,We zijn klaar met dat verleden. Het geld dat wij binnenhalen moet ook worden besteed aan de toekomst van de club. Dat hebben we zo met Twente afgesproken.''

De gezamenlijke supportersverenigingen van FC Twente met ledenvereniging Twente, verenigt! hebben onlangs de actie ‘Twente voor Twente’ opgezet, waarna in de regio bij supportersverenigingen diverse activiteiten werden ontplooid. Zo haalden kinderen van de lagere scholen in Eibergen lege flessen op en werd een veiling met FC Twente-artikelen gestart.
Feestelijke bijeenkomst
Komende zondag houden de supporters bij De Grolsch Veste een feestelijke bijeenkomst waarbij ook de tussenstand van het tot dusver ingezamelde bedrag bekend wordt gemaakt. Er zijn diverse activiteiten, er is live-muziek en er zijn verschillende kraampjes waar sponsoren ook een duit in het zakje doen. De supportersdag begint om 12.00 uur en duurt tot en met 23.00 uur. De EK-finale is 's avonds op een groot scherm te volgen. ,,Elke cent die binnenkomt, komt uit een warm Twentehart. Daar is het ons om te doen. Het is al fantastisch dat meer dan 900 supporters een donatie hebben gedaan. Dat is al een prachtig gebaar van de achterban'', zegt Van Buren.