Volledig scherm
Felipe Gutierrez

Gutierrez is eindelijk daar waar hij wil zijn

Na vier jaar FC Twente is Felipe Gutierrez eindelijk in het beloofde voetballand aangekomen. Wie als Chileen naar Europa gaat, wil immers in Spanje voetballen, in de Primera Division. Gutierrez heeft er eventjes over gedaan, maar woensdagavond werd hij gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever Betis Sevilla, de tweede club van de Zuid-Spaanse stad.

Gutierrez heeft er een contract voor vier seizoenen getekend.
Zo lang speelde hij ook in Enschede. Zijn kwaliteiten hebben nooit ter discussie gestaan, maar toch heeft Gutierrez bij Twente nooit helemaal zijn belofte kunnen inlossen. Dat had mede te maken met twee zware knieblessures, waardoor hij in 4 jaar slechts 96 wedstrijden voor Twente speelde. Het afgelopen seizoen raakte hij voor de winterstop zelfs zijn basisplaats kwijt, na de winter droeg hij de aanvoerdersband.

Gutierrez zei zich na al die jaren verbonden te voelen met Twente, maar diep van binnen zat altijd die ene heimelijke wens om naar Spanje te gaan. Dat is hem nu gelukt, maar om nou te spreken van een win-win-situatie? Het geld van zijn transfersom gaat naar de mensen die hem in 2012 via de beruchte Cyprus-constructie kochten en cru genoeg behoren Joop Munsterman en Aldo van der Laan ook tot die groep. De winst voor Twente zit 'm in zijn salaris van ruim zes ton. Voor dat bedrag moet je volgens de nieuwe standaard van de club een paar spelers kunnen halen.