Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hake: 'Ongelooflijk veel zin in het nieuwe seizoen'

HENGELO - De eerste training van FC Twente in het nieuwe seizoen werd woensdag massaal bezocht. ,,Dat geeft nog maar eens aan hoe deze club leeft'', aldus trainer Rene Hake.

De oefenmeester was blij met de opkomst van de supporters, maar toont zich ook een realist. ,,Deze voorbereiding zal met vallen en opstaan gaan'', zegt hij. ,,Het belangrijkste is dat de club zo snel mogelijk in een rustig vaarwater belandt en dat we de selectie in balans krijgen. We moeten echter niet onderschatten wat voor werk er achter de schermen nog allemaal verzet moet worden.''

Hecht team
,,Dat neemt niet weg dat ik er ongelooflijk veel zin in heb', vervolgt Hake. ,,Het is aan ons de taak een selectie samen te stellen die op een goede manier de Eredivisie in kan. Het helpt natuurlijk als we zo snel mogelijk spelers kunnen vastleggen, zodat we aan een hecht team kunnen werken, maar ik ben al lang blij dat we het weer over voetbal kunnen hebben.''

Katsikas
De Griekse verdediger Giorgos Katsikas zal de komende weken ook meetrainen bij Twente. Ook zal hij in de oefenduels in actie komen. Katsikas scheurde vorig seizoen zijn kruisband af, maar is weer fit.

Zijn contract loopt op 1 juli af. De technische staf wil eerst de zekerheid hebben dat hij terug kan komen op z'n oude niveau, voordat ze met hem op de tafel willen om te praten over een nieuwe verbintenis.

Thesker
Twente hoopt op korte termijn wel de huuroptie op Stefan Thesker te lichten. De Duitser werd het afgelopen half jaar al gehuurd van Greuther Furth.

Schilder
De kans bestaat dat Robbert Schilder binnenkort zijn conditie op peil gaat houden bij Twente. Schilder zit na zijn vertrek bij Twente nog zonder club.

René Hake over hoe hij de afgelopen weken, die erg roerig waren, heeft beleefd. Over het werken met een selectie die nog niet compleet is en over Kyle Ebicilio die zich vandaag ' gewoon' weer meldde op het trainingsveld.