Volledig scherm
Haris Vuckic (rechts) in duel met Fins international Thomas Lam. © ANP Sport

Haris Vuckic maakt na zeven jaar rentree in nationale ploeg Slovenië

ENSCHEDE - Haris Vuckic heeft zaterdagavond na zeven jaar zijn rentree gemaakt in de nationale ploeg van Slovenië. De spits van FC Twente stond in de basis en speelde ruim een uur mee in het duel tegen Letland. De Slovenen wonnen met 1-0. 

Vuckic speelde tot dusverre één keer voor Slovenië en dat was tegen Schotland in 2012. Daarna werd de speler,  die zijn vaderland als groot talent verliet voor een avontuur in Engeland,  niet meer opgeroepen. Door zijn goede prestaties dit seizoen bij FC Twente kwam de clubtopscorer weer in beeld. De Slovenen hebben nog een kleine kans om zich te plaatsen voor het EK. Dinsdag speelt Slovenië tegen Polen.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.