Volledig scherm
© Lars Smook

'Het is de vraag of we überhaupt kunnen overleven in de Jupiler League'

ENSCHEDE – Het is nog maar de vraag of FC Twente wel kan overleven in de Jupiler League. Het houdt de gemoederen bij de club vrijdagmiddag na de uitspraak van de rechter over het kort geding flink bezig.

"De inkomsten van deze club zullen drastisch teruglopen als we in de Jupiler League gaan spelen. Dat moge duidelijk zijn. Er is dan sprake van een gapend gat tussen inkomsten en uitgaven. Het is de vraag of het allemaal nog wel financieel haalbaar is," zegt interim-directeur Onno Jacobs.

Afwachten
Hoewel ze bij FC Twente de uitspraak van de beroepscommissie nog willen afwachten, zijn ze erg teleurgesteld. Jacobs spreekt van een nieuwe mokerslag. "We dachten dat als we schoon schip zouden maken, er iets tegenover zou staan. Maar het is niet voldoende geweest. Wat er allemaal gebeurd is, wordt ons nog steeds zwaar aangerekend." FC Twente gaat zich nu beraden over mogelijke juridische vervolgstappen.

Tranen
De schok is groot, ook bij het personeel. De directeur kan ook niet uitsluiten dat er banen verloren zullen gaan. "Ik heb geen tranen gezien, maar ik heb ze wel gevoeld."

De advocaat van FC Twente, Dolf Segaar, benadrukt wel dat de uitspraak van de beroepscommissie los staat van het kort geding. "De rechter heeft voor het kort geding globaal naar het besluit van de licentiecommissie gekeken. De beroepscommissie, daarentegen, gaat veel verder de diepte in. Bovendien kan hun besluit afwijken van dat van de licentiecommissie, en ook van het besluit van de rechter vandaag."

De uitspraak van de beroepscommissie volgt naar verwachting maandag 13 juni.