Volledig scherm
FC Twente viert de zege met de massaal meegereisde aanhang. © Rob Romer/ProShots

‘Het is niet altijd makkelijk om speler en trainer van Twente te zijn’

VOLENDAM - FC Twente-trainer Marino Pusic was vrijdagavond zichtbaar opgelucht na de 2-1 zege op Volendam. De oefenmeester gaf naderhand toe dat hij en de spelers het lastig hebben gehad in de voorbije week na alle kritiek. 

„Het is niet altijd eenvoudig om speler van Twente te zijn. Het is ook niet eenvoudig om trainer van Twente te zijn. Het is een mooie, maar ook emotionele, gepassioneerde club waar altijd veel druk op staat. Het was in de voorbije dagen niet altijd leuk, maar we hebben aangetoond dat we tegen die druk bestendig zijn.”

Pusic was in Volendam trots op zijn ploeg, zei hij. „De reactie van de spelers na afloop was veelzeggend”, aldus de oefenmeester. „Hoe ze elkaar omhelsden op de eigen helft was mooi om te zien. We hebben voor elke millimeter gestreden, gedisciplineerd gespeeld en karakter getoond. We hebben laten zien wat we in onze mars hebben. Het enige dat ik de spelers kan verwijten is dat we de wedstrijd niet eerder hebben beslist.”

  1. Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    ENSCHEDE - Om de pijn te onderdrukken slikt Tom Boere vier keer per dag paracetamol, plus een dosering Ibuprofen. De spits van FC Twente liep vrijdagavond in het thuisduel met FC Volendam een breuk in zijn kaak op en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. Vrijdag wacht hem ook nog een operatie, waarbij een plaatje in zijn kaak zal worden geplaatst. „Anders groeit alles waarschijnlijk weer scheef aan”, zegt Boere.