Volledig scherm
PREMIUM
© Lars Smook

Hoe hoog is de schuld van FC Twente nu eigenlijk?

ENSCHEDE - Hoeveel schuld heeft de club nu echt? Is het 65 miljoen, 55 miljoen of 43 miljoen euro? Er wordt door fanatieke supporters druk over gediscussieerd op fansites van FC Twente, sinds dat gisteren de volledige jaarrekening op z’n website publiceerde.

In die jaarrekening komen de kort- en langlopende schulden bij elkaar opgeteld uit op 65 miljoen euro. Koen Groenewold, lid van de raad van commissarissen (rvc) van FC Twente, sprak in een toelichting aan deze krant over ‘circa 43 miljoen’, exclusief een schuld aan de Belastingdienst en de schuld aan spelersagent Matthias Bunge van in totaal bijna 12 miljoen euro. Dat is samen 54,7 miljoen euro, aldus Groenewold.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: