Volledig scherm
Hakim Ziyech krijgt de trofee uit handen van Henk van Schuppen © Lars Smook

Hoofdprijs voor Ziyech: de trofee van TC Tubantia

HENGELO - Dat Hakim Ziyech door bezoekers van deze website met afstand was uitgeroepen tot beste speler van FC Twente van het afgelopen seizoen was bekend. Dinsdag ontving de sterspeler ook de prijs die daarbij hoort: een fraaie glastrofee, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Fabri Sport uit Oldenzaal.

Na afloop van de ochtendtraining ontving Ziyech de trofee uit handen van Henk van Schuppen, namens de sportredactie van de Twentsche Courant Tubantia. Het is de tweede keer dat Ziyech deze eer te beurt valt. Ook vorig jaar werd hij door Tubantia uitgeroepen tot de beste ‘artiest’ in het elftal van FC Twente.

Eigenlijk zou Ziyech de prijs kort na afloop van het afgelopen seizoen al in ontvangst nemen. Maar de international was direct na de laatste wedstrijd op 8 mei al op pad met de selectie van Marokko. Maandag keerde hij terug op het trainingsveld in Hengelo, dinsdagmorgen was er na de training tijd voor het uitgestelde officiële moment.

In het klassement, tot stand gekomen na een onlineverkiezing op deze website, werd Bruno Uvini tweede, Jerson Cabral werd derde. Beide spelers behoren inmiddels niet meer tot de selectie van FC Twente. Ziyech nog wel. Maar de kans is erg groot dat hij deze zomer wordt verkocht.