Volledig scherm
Alfons Wispels (met baard) met kidsclub bij de ondertekening van het sponsorcontract, twee jaar gelden. Wispels stapte in op het moment dat Twente nog niet zeker wist dat het de licentie zou behouden. © Christian van der Meij

Hoofdsponsor FC Twente gaat door: ‘Wil de club niet laten zakken nu’

AudioENSCHEDE – Hij was vroeg wakker en belde nog voor zes uur maandagochtend met directeur Erik Velderman van FC Twente om te zeggen dat hij met Pure Energie doorgaat als sponsor van FC Twente. “Ik wil de club niet laten zakken nu”, zegt directeur Alfons Wispels van hoofdsponsor Pure Energie.

Zondagavond hield hij tegenover Tubantia nog een slag om de arm of hij zou doorgaan als hoofdsponsor. Met zijn bedrijf Pure Energie, leverancier van ‘groene’ stroom, had Alfons Wispels twee jaar geleden een degradatieclausule in het vijfjarige contract met FC Twente laten opnemen. Hij zou het contract kunnen opzeggen in geval van degradatie.

Chagrijnig

Zondagavond hield Wispels die optie nog open, maar maandagochtend meldde directeur Erik Velderman van FC Twente op de persconferentie dat hoofdsponsor Pure Energie zou blijven en ‘een genereus aanbod’ had gedaan. “Wat een nacht slecht slapen al niet kan doen”, zegt Wispels desgevraagd. “Toen jullie krant zondagavond belde en naar dat sponsorcontract vroeg, was ik chagrijnig over de degradatie en was ik wat gereserveerd. Maar ik heb er slecht van geslapen, was al voor zes uur wakker en heb Velderman in een appje gevraagd of hij ook al wakker was. Dat bleek het geval en toen hebben we het meteen via de telefoon afgekaart. Het contract is ietsjes aangepast, maar Velderman was er heel blij mee en wij zijn dat ook.”

Schouders er onder

Wispels constateert, dat hij ‘toch meer supporter dan sponsor is.’ “En dat geldt voor de meesten bij ons op kantoor. Ik hoop dat alle sponsoren er zo inzitten als wij. Je kunt blijven hangen in wat er allemaal is misgegaan, maar je kunt er met z’n allen ook de schouders onder zetten. Velderman heeft me gezworen, dat ze alles zullen doen om de club weer op de been te krijgen en te promoveren. Daar moeten we dan maar op vertrouwen. Natuurlijk heb ik ook zo mijn eigen gedachten en mijn kritiek, maar die ga ik niet in het openbaar uitspreken. Met het beleid bemoei ik me niet.”

poll

Hoofdsponsor FC Twente gaat ondanks degradatie door

  • Mooi! Dit geeft de club een steuntje in de rug (38%)
  • Dom, ik had de stekker eruit getrokken (14%)
  • Zo hoort het, echte supporters zijn er ook in slechte tijden (48%)
3572 stemmen
  1. Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    Tom Boere vrijdag onder het mes: ‘Anders groeit alles scheef aan’

    ENSCHEDE - Om de pijn te onderdrukken slikt Tom Boere vier keer per dag paracetamol, plus een dosering Ibuprofen. De spits van FC Twente liep vrijdagavond in het thuisduel met FC Volendam een breuk in zijn kaak op en moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken. Vrijdag wacht hem ook nog een operatie, waarbij een plaatje in zijn kaak zal worden geplaatst. „Anders groeit alles waarschijnlijk weer scheef aan”, zegt Boere.