Volledig scherm
PREMIUM
Twente viert een feestje op het veld na het verslaan van Sparta. © foto: Carla Vos

Imponerend FC Twente slaat grote slag

ROTTERDAM - FC Twente onderstreepte gisteravond op overtuigende wijze de ambities voor de rest van het seizoen. Tegelijkertijd rekende Twente af met de aspiraties van één van de grootste concurrenten: Sparta. Door de 3-0 zege groeide de kloof naar elf punten in Twents voordeel.

Het is nog maar begin februari, maar FC Twente is hard op weg om een beslissende demarrage te plaatsen. Twente blijft maar winnen en omdat de concurrentie dat kunstje verleerd is wordt het steeds vrolijker aan kop van de ranglijst. Gisteravond rekende de ploeg niet alleen af met Sparta, het zag ook FC Den Bosch weer eens twee punten inleveren. Zes punten voor op de nummer 2: de lente in Twente is vroeg dit jaar.

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.