Volledig scherm
PREMIUM
Aitor (7) viert zijn doelpunt tegen TOP Oss met rechtsback Rafael Ramos. © Lars Smook

In Aitor schuilt een klein beetje Ziyech

cijferspelENSCHEDE -  Hij zorgde afgelopen zaterdag voor de enige Twentse treffer, maar viel in de tweede helft op door het vele balverlies. Wat is de invloed van Aitor Cantalapiedra op het spel van FC Twente? Wat zijn de verbeterpunten voor de Spaanse vleugelspeler? En op welke manier leeft de Enschedese erfenis van Hakim Ziyech voort in Aitor?

Naast een doelpunt in de wedstrijd tegen TOP Oss was Aitor ook de invloedrijkste speler voor Twente in het duel. Aitor had met 98 balcontacten de meeste balcontacten van alle spelers op het veld, een unieke prestatie voor een aanvaller die normaal gesproken alleen in het laatste gedeelte van het veld aanwezig is. Hij had bovendien de meeste schoten (4) en creëerde de meeste kansen (3) van alle spelers bij Twente. Dat een creatieve aanvaller veel werd gevonden was een van de weinige positieve elementen in het spel van Twente afgelopen zaterdag.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.