Volledig scherm

In beeld | Tussen Twentse spelertjes speuren naar de nieuwe Johan Cruijff

ENSCHEDE - Het tv-programma The Scouts heeft woensdag opnames gemaakt bij De Grolsch Veste in Enschede. Samen met onder meer hoofd jeugdopleiding van FC Twente Michel Jansen, Eddy Achterberg en Jeffrey de Visscher speurden zij naar verborgen talent tussen de 8 en 12 jaar.

Het Twentse drietal vormde woensdag in Enschede de jury voor het tv-programma The Scouts, dat dagelijks wordt uitgezonden bij Veronica. Na de training van het eerste elftal keken ook spelers Peet Bijen en Yaw Yeboah mee.

Honderd voetballertjes renden over het asfalt van de parkeerplaats, eerste de F-jes, dan de E-tjes, dan de D-tjes. In totaal kwamen er 1300 aanmeldingen vanuit de regio, landelijk hebben 17.000 jongens en meisjes zich aangemeld. Tarik Oulida en Regi Blinker, beide oud-profs, vormen de vaste jury van het programma. Presentator is Iven Cudogham, bekend van School TV.

Voetbalidols
The Scouts is een soort voetbalidols, een zoektocht naar de nieuwe Johan Cruijff. ​De talenten moeten zich op meer onderdelen bewijzen, hun snelheid wordt getest, hun vaardigheden en behendigheid bekeken in een potje één tegen één en ze mogen een minuut trucjes met de bal laten zien. Elke dag wordt afgesloten met een finalewedstrijd, daarna worden de winnaars bekend gemaakt. Maar die wil het programma nog niet prijsgeven, het moet op televisie wel een beetje spannend blijven.

Stage bij FC Twente
De drie winnaars van elke categorie (D-tjes, E-tjes en F-jes) winnen een stageweek bij FC Twente. In totaal doen elf Nederlandse profclubs mee, de uiteindelijke overall winnaar mag op stage bij een internationale topclub. Maar zover is het nog lang niet.

Ben of ken jij iemand die mee heeft gedaan? Kijk dan hieronder om te kijken of je op de foto staat. Gebruik je de Tubantia-app? Klik dan hier.

De Twentse juryleden worden toegejuicht, met voorop hoofd opleiding Michel Jansen van FC Twente. Achter hem Jeffrey de Visscher.Elke actie, elke voetbeweging, elke versnelling; alles wordt op beeld vastgelegd.


Even wat extra 'energie' naar binnen werken in aanloop naar de volgende opdracht.Alle spelers dragen een hesje met een nummer, zodat de jury precies kan bijhouden wie op welk onderdeel goed scoort.

Controle over de bal: een eerste vereiste om te slagen als profvoetballer.

Geen voetbal zonder een goal. Wie gemakkelijk scoort, komt in de voetballerij een heel eind. Filippo 'Pippo' Inzaghi haalde tenslotte ook ooit de top...

Presentator Iven Cudogham in een ontspannen onderonsje.

De een kiest voor een lange broek en handschoentjes, de ander voor een korte broek en blote handen.

Een bemoedigend schouderklopje van jurylid Eddy Achterberg.

De resultaten per onderdeel worden genoteerd. Dat stemt deze deelnemer tevreden.

Twee deelnemers van de talentenjacht jagen op de bal.Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Het tv-programma The Scouts maakt opnames op de parkeerplaats van De Grolsch Veste. Foto's: Annina Romita