FC Twente-doelman Joël Drommel houdt met een spectaculaire redding VVV-aanvaller Opoku van scoren af.
Volledig scherm
FC Twente-doelman Joël Drommel houdt met een spectaculaire redding VVV-aanvaller Opoku van scoren af. © ANP Sport

Interesse voor Drommel neemt toe; FC Twente hoopt op miljoenen bij transfer

ENSCHEDE - Joël Drommel is één van de weinige spelers van FC Twente die een transfersom vertegenwoordigt. Langzaam maar zeker komt de interesse op gang voor de 23-jarige doelman, die kan terugkijken op een goed seizoen in de eredivisie.

Volgens Voetbal International hebben Club Brugge, Hertha BSC, Union Berlin, Augsburg en VfB Stuttgart hun belangstelling inmiddels kenbaar gemaakt. Drommel zelf wil niet op namen ingaan. „Het zijn mooie clubs, maar ik zit ook bij een mooie club waar ik nog onder contract sta”, zegt hij. De verbintenis van Drommel loopt na dit seizoen nog een jaar door. FC Twente heeft ook nog een optie op hem.

Miljoenen in gedachten

Feit is ook dat FC Twente bij een goed bod niet onwelwillend staat tegenover een vertrek van de goalie. In de winterstop werden Drommel en middenvelder Lindon Selahi als de beoogde transfertargets aangemerkt voor deze zomer. FC Twente hoopte miljoenen euro’s op te kunnen halen, maar door de coronacrisis zijn de verhoudingen in de voetballerij veranderd.

Weer aan het werk

Drommel zelf is in elk geval blij dat hij deze week weer aan de slag is gegaan bij FC Twente. „Ik ben topfit”, zegt hij, „Ik heb de hele tijd doorgetraind, want ik ben iemand die niet kan stilzitten. Daar word ik onrustig van. Ik fiets graag, ik loop hard en ik heb een personal trainer in de arm genomen, waarmee ik bijna dagelijks werk.”

Poll

Interesse voor Drommel neemt toe; FC Twente hoopt op miljoenen

  • Zonde, maar niet te voorkomen. Die miljoenen kun je niet laten lopen. (68%)
  • Een bepalende speler verkopen, terwijl je nog amper spelers hebt? Vreemd. (22%)
  • Onaantrekkelijk om een speler te verkopen in coronatijd. (11%)
1892 stemmen