Volledig scherm
Matthew Smith (23) bedankt het publiek na de wedstrijd Wales-Ierland. © Getty Images

International Smith weer in training bij FC Twente

ENSCHEDE - Matthew Smith heeft woensdagmorgen de training hervat bij FC Twente. De 18-jarige middenvelder was de voorbije week op stap met de nationale ploeg van Wales.  

Smith kwam vorige week in de wedstrijd van de Nations Cup tegen Ierland (4-1 winst) als invaller in de 66e minuut in het veld. Voor de huurling van Manchester City betekende dat zijn tweede interland. Afgelopen zondag in het duel tegen Denemarken (2-0 verlies) bleef hij 90 minuten op de bank. 

Joël Drommel

Door de interlands miste Smith het competitieduel van Twente tegen TOP Oss (1-2 verlies). Komende vrijdag in de uitwedstrijd  bij FC Dordrecht is hij weer beschikbaar. Dat geldt ook voor doelman Joël Drommel. Hij kreeg tegen TOP een speelverbod, omdat hij het trainingskamp van Jong Oranje verliet toen hij hoorde dat hij derde keeper was. Jong Oranje verspeelde de kansen op deelname aan het EK dinsdagavond door een 2-1 nederlaag tegen Schotland. Bij de eerste tegengoal ging Feyenoord-doelman Justin Bijlow opzichtig in de fout.

De beloften van Twente, zonder een selectiespeler in de ploeg, speelden dinsdagavond met 0-0 gelijk tegen derdedivisionist HSC’21. Ook de Haaksbergenaren speelden met een jonge ploeg.