Volledig scherm
© Frans Nikkels

Invalster Ellouzi schiet FC Twente Vrouwen in slotfase naar winst

GROESBEEK - De voetbalsters van FC Twente Vrouwen hebben zondagmiddag met nipte cijfers gewonnen bij laagvlieger Achilles'29. In Groesbeek eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor de gasten.

Trainer Tommy Stroot had in Groesbeek veel speelsters rust gegeven. Onder anderen aanvoerster Maud Roetgering en keepster Barbara Lorsheyd kwamen niet in actie. Twente kwam vlak voor rust op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Achilles-speelster Kika van Es. Geheel tegen de verhoudingen in, want de grootste kansen waren voor Twente.

In de tweede helft bogen de bezoekers alsnog de stand om naar 1-2. Eerst maakte Nena Hopmans van de thuisploeg veertien minuten voor tijd een eigen doelpunt, waarna het invalster Sabrine Ellouzi was die in de slotfase de 1-2 binnenschoot. Achilles was vlak voor tijd nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar een lobje van Kika van Es ging over.

Eredivisie Vrouwen, zondag
Achilles'29 - FC Twente 1-2 (1-0).
Score:
42. Van Es 1-0, 76. Hopmans 1-1 (e.d.), 86. Ellouzi 1-2.
Opstelling FC Twente Vrouwen: Adan, Erman, Borgman (46. Worm), Waldus, Kerkdijk, Erman (84. Ellouzi), Onzia, Munsterman, Beerensteyn, Bakker (46. Roord), E. Jansen, B. Jansen.