Volledig scherm
© Lars Smook

Jacobs: 'FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is'

ENSCHEDE - Onno Jacobs heeft op de clubsite van FC Twente gereageerd op zijn aanstaande vertrek bij de Tukkers. Volgens de afgetreden algemeen en financieel directeur is zijn thuissituatie de reden van het neerleggen van zijn functie.

Jacobs was algemeen en financieel directeur bij FC Twente en zou dit tot tenminste juli 2017 blijven doen. Dinsdagavond werd bekend dat hij zijn functie neerlegt en in een andere rol tot 1 oktober in dienst blijft bij FC Twente.

24/7-baan
Over zijn rol als directeur zegt Jacobs: "Ik had mij voorgesteld om dit – kijkend naar mijn privé situatie – in een opzet te doen die het mogelijk maakt een baan hier in Twente te combineren met het blijven wonen in de Randstad. Alles afwegende constateer ik echter dat mijn privé-situatie niet te verenigen is met een baan bij een club waarin mijn 24/7-aanwezigheid gewenst is."

Hij vervolgt: "Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden. Dat stel ik heel nuchter en feitelijk vast. Het is tegen die achtergrond dat ik alsnog heb besloten de directeursfunctie niet te aanvaarden. Ik kijk met heel veel plezier en voldoening terug op het achterliggende halfjaar. FC Twente is een prachtige club met een enorme impact in Twente.”