Volledig scherm
© Lars Smook

Jacobs: 'Uitslag FC Twente-peiling bevestiging van gekozen route'

ENSCHEDE - Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente is voorzichtig blij met de steun die uit het onderzoek lijkt te spreken voor de club. FC Twente is in aanloop naar de uitspraak van de rechter heel voorzichtig met commentaar geven.

Maar Jacobs vindt het interessant dat er nu door I&O Research onafhankelijk onderzoek is gedaan onder de supporters van andere clubs. "Zodoende kunnen wij kennis nemen van het sentiment dat onder deze groep leeft. Met name het feit dat de meerderheid begrip heeft voor onze gang naar de rechter zien wij als een bevestiging van de gekozen route."

Te zware straf
Het is in elk geval opmerkelijk dat de voetballiefhebbers van Nederland FC Twente milder beoordelen dan de clubs in het betaald voetbal. De eredivisieclubs schaarden zich unaniem achter het besluit van de KNVB om FC Twente te laten degraderen. Maar met uitzondering van de Ajax-fans zijn alle andere aanhangers van die clubs in meerderheid van mening dat degradatie voor FC Twente een te zware straf is.

Uiteraard is de steun onder de eigen fans het grootst. Van alle FC Twentefans zegt 94 procent dat de club te zwaar gestraft wordt. Ook een meerderheid van de Heraclesfans is die mening toegedaan, namelijk 55 procent.