Volledig scherm
Archieffoto © Charel van Tendeloo

Jan van Halst nieuwe grote man van FC Twente

ENSCHEDE - Jan van Halst moet de nieuwe commercieel en technisch directeur worden bij FC Twente. Daarmee wordt hij het nieuwe boegbeeld van de Enschedese club, die nog altijd in grote problemen zit. De aanstelling van Van Halst krijgt z’n beslag als FC Twente de licentie heeft veiliggesteld.

De 46-jarige Hengeloër werkt nu nog voor Lagardère Sports. Het bedrijf is gevestigd in 25 landen en is gespecialiseerd in marketing, sponsoring, hospitality, mediarechten en sportmanagement. In Nederland heeft Lagardère clubs als NEC, FC Utrecht en Roda JC als klant. Daarnaast is Van Halst analyticus van voetbalwedstrijden voor de betaalzender FOX.

Publiekslieveling
Met de rentree van Van Halst gaat de wens van een groot deel van de achterban in vervulling. Van Halst speelde tussen 1990 en 1999 233 wedstrijden in het eerste elftal van FC Twente. In die periode groeide hij uit tot een publiekslieveling. Na zijn actieve loopbaan werd hij manager algemene en commerciële zaken van FC Twente. Die functie legde hij in 2011 neer, omdat hij niet meer met toenmalig voorzitter Joop Munsterman door een deur kon.

Advies
Na het vertrek van Munsterman werd de roep om Van Halst in veel geledingen steeds sterker. Van Halst was de laatste tijd al regelmatig op de burelen van de club te vinden. Hij voorzag de club op technisch gebied al van advies. Dat Van Halst ook de leiding krijgt over dat deel van het bedrijf, is opvallend. FC Twente heeft met Ted van Leeuwen al een technisch manager in huis, met een doorlopend contract. Van Leeuwen is echter niet statutair bevoegd en krijgt in de nieuwe constructie Van Halst boven zich.
De huidige interim-directeur Onno Jacobs blijft naar alle waarschijnlijkheid ook na 1 mei nog in functie. Jacobs heeft een verbintenis tot die datum, omdat op die dag FC Twente aan alle licentievoorwaarden van de KNVB moet hebben voldaan. Jacobs zal in elk geval nog een jaar in dienst blijven als financieel directeur.

Noch Van Halst noch FC Twente wil reageren op de nieuwe ontwikkelingen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement